miercuri, 25 septembrie 2024

Boala telectualului de azi

In afara de alte nelalocu lor in alte vremi ca cu ciuma rosie par example, azi e valabil ”umbla telectualule cu banu in conturi ca asta conteaza ca altfel te juganeaza sotietatea consumatorista si nihilista, nu sta la tine acasa daca ai una a ta, mmm, ca asa le trabe la astia sa dai banu ca bastanu, defileaza ca vedetele ca toante umbla de le sar desuurile unde vrei si unde nu vreai, cu animalutele musai prezente… E scarboasa umblareala asta nu uit doua venerabile nemtoaice care cereau ca acum ceva decenii, imperativ la gara Tulcea bilet de tren la Sulina! Defileaza baietii de au infestat bietii locuitori din fiefuri turistice, nema apartamente la studentimea gaudeamusista, nema case ca e ca la maramu unde daca ala de langa pune lift la un etaj, musai darama si ala de langa sa faca si el si aia batranii tot intr-o casa mica unde statara stramosii isi fac veacu ! Cimitire cu poze pe marmura ca la mafioti, vezi acolo de te crucesti daca mai ai un sambure de smerenie si credinta! In rest autostrade cat cuprinde ca la poduri e cam grea traba… Noi avem legende mari, tepe de miliarde, cadouri belicoase si imprumuturi! Trabe la partide da e ghini ca mai e cateva zile si gata, vedem fusta la brau cum o spala baietii pe rau si noi ramanem cu datoria si marinimia. Unu pune tevi noi, da pentru cine ca noi tot fara caldura si apa calda ramanem ca mu e bani! Asta e blestemata romanie, ce sa iti facem noi tie!? Al 100 lea presedinte neofanariot o sa aiba zic eu o piramida… ca prea merg si candidatii si alesii cu 77777,77% cu numere de case geometric progresive. Asta e. L-ati dat jos pe Lenin si ati pus aripi da se vede ca degeaba a spus "invatati, invatati invatati" da voi una si buna va lasati FURATI ca niste aripati! Telectualii lu peste…



Romanii e primitori

 

Vine asley, ciocu mic! Ca nu a zis nimeni din bastanii lu Topor! La romani e nevoie de spaime, imprumuturi, acte sforaitoare paguboase ca daca e normalitate, adevar, Dumnezeire nu e bine de baietii butonistiii… ca daca   romanie normala nu e nica nu e! Da ce conteaza ca ei conteaza... Asadar asleiu asta vine sau e pe vine ca viitura nu pasa la baietii mediuisti ca are lacuri de acumulare de la ciuma rosie ca de la astia …



Apa cu lavanda

 



Am de demult o bucurie sa simt un miros de apa de colonie cum ii zicea in vremi normale dar chiar astea cu fas stau cat nuca in perete pe tine si voila! Francofonia pacaleste si asta romania... Am gasit pe unde erau inainte adica dupa mizerie, de toate necesare traiului la moldoveni cum ziceam, si sticlute de astea la 5 lei. Se violeaza si astea repede dar 5 lei dai 5 lei ai la nas! Unde e magazinele de alta data ale noastre... e povesti de adormit copii, adica tot pe noi ca copii e cu alte manarii care le iau mintile. Unde e irigatiile unde e... Ce sa mai fie... unde e hotie si tradarie si nici Dumnezeu, nica nu mai e! 

luni, 23 septembrie 2024

Ziua fara masini


 

De cusut,

De calcat,

De spalat vase,

De tuns parul,

De tuns iarba,

De spalat rufe, etc.

Nu, mergeti linistiti cu alea cu 4 roti si la WC, planeta nu moare daca niste cretini birocrati fixeaza cate o zi fara ce mintile lor de pilosi cred ca distruge planeta asta amarata.

O sa faca si o zi fara betoane turnate sa sufoce Pamantu’ da cine ii baga in seama. Important e ca baga ei ce le trabe in buzunare…

 

 

joi, 19 septembrie 2024

Circul lumii, al tarii si al foamei

Salarii grase la studiul crimelor de acum peste 30 de ani! Astia care au distrus milioane de hectare amenajate cu miliarde de lei de atunci pentru irigatii, cateringu’ care imbolnaveste cu cod rosu scoalele si horesii ca sorecii din cauza lu haret si vagabontelii cronicizate... Se imbogateste unii, noii intreprinzatori astia ciriclii cu motoreta, veta care aduc pizza si altele la casa ta dar daca se facea cu frica de Dumnezeu ce trebuia in sanatate, invatamant, agricultura, urbanism, ordine publica, justitie in tot fara panaramele care defileaza tot de treizeci de ani peste tot unde trabe ca sa aduca ce trabe cui trabe… Ghici ciuperca ce-i!? Asta e dar din pacate vine viitura, viitura adevarului, a normalului distorsionat de astia fara Dumnezeu scapati din zagazurile bunului simt si a legii. Asta e! Asa sa va Ajute Dumnezeu derbedeilor feriti de viituri! Pana cand? Cum luptati cu mizerii climaterice daca betonati, faceti miliarde de masini si ce ziceti ca e eco ce de fapt e ce va aduce voua ce trabe! 


marți, 17 septembrie 2024

De nobeluri

Avem aducatori de pit(z)a si de toate pe motorete, masinete sau biciclete. E turn de Babel la noi! Cu scule care sar in aer la cine trabe, gasesc orice ungher unde stai! oare numa pentru astea! E lovitura mare economica! La fel si indatorarea. De unde e bani pentru meclele de prezidentiabili (sau le)! O sa vedem dupa ce isi vad sacii in carute, tesle, mertanuri sau alte minuni! Singura durere a lor e sa fie femei o treime da ce calitati si indatoriri… Asta nu e traba lor.

Si mai avem un viitor nobel pentru gloabalizare! Vine baietii aia cu pit(z)a sau altii ca inglesii au inventat amprentele ca nu aveau cum sa ii dovedeasca pe leitii, care sunt acuma la noi regii gunoaielor, pubelelor etc! Aduna in saci jegosi ambalaje de plasticuri si fasaituri de presurizate care put urat cand stau dupa ce au fost aruncate…

El dorado di acuma, baietii jegosi putind cu pungoaiele bagate la hainele lor aromate si aromatizate, cu mainile nespalate ca si ei in total intra si targuiesc sau dau chitantele jegoase… la casse!

Brava baieti atrageti intreprinzatori, la cate miliarde tocati cu turism moca si alte mizerii pentru ce ati fostara alesi… Ce faceti cu nobelu ca la belu nu voiti! Asa sa va Ajute Dumnezeu candidatilor care ati unplut cerul romaniei cu benere nu cu pohta si idei de a face ghini!

sâmbătă, 14 septembrie 2024

Fara mizerii

 




La 15 septembrie era inceperea scolii pe vremea mea! Fara aresturi, droguri, fortarete cu cadre didactice acuzate de porcarii pe care unii le vor legiferate!!! mediu si media aiurea, era curatenie, pentru mine ziua aceasta insemna miros de proaspat vopsit, varuit si petrosin pe podele. Si flori de toamna daruite celor care ne invatau... Am inceput in noua Scoala Generala nr. 6 din Tulcea de pe strada Isaccei. Si culmea ironiei pentru mine care am facut ca inginer stagiar naveta, parintii au decis cu toate ca mama era secretar la scoala cea noua sa ma mute la Scoala Generala nr. 4 unde o poza primita pe acest instrument minunat cand e folosit curat aveam soba Godin in clasa si nu muream… Apoi in clasa a IV a demolandu-se scoala de pana atunci am ajuns la Liceul Pedagogic, inaugurat atunci unde apoi am incheiat ciclul de opt clase. Si cu mama bibliotecar am stat mult in imparatia celor cam 15000 de carti de acolo. Am predat carte cu carte la decesul ei in 1980 si a fost un fel de a ma desparti de ele ramanand cu patima de a cumpara ce consideram necesar si acum avem multe carti conform etapelo, preferintelor si pregatirii vietilor noastre!

Era pe langa mirosul specific de curatenie, bucuria de a gasi carti la inceput noi apoi cu crizele, vechi dar niciodata sa ne lipseasca ceva. Era catalogul la care contribuiam cu datele personale, era dragostea de acei oameni care faceau ce trebuie ca sa stim ce trebuia pentru meseria de OM. Era sport in curtea liceului unde peretele cu brau facut parca pentru a fi fileu la tenis era perfect pentru jocul singur sau in duo la perete ! Ce era problematic era adusul mingii de jos pentru ca daca sarea de gard mingea ajungea jos pe o portiune de teren al nimanui. Interesant ca practic daca a mea casa nu mai este, zona aceea a liceului este ramasa la fel ! Apoi emotiile ajungerii la Liceul Spiru C Haret unde ca in toate orasele tarii de atunci de aduna crema si nu era usor sa te mentii la pretentiile acelor profesori care purtau datoria de onoare transmisa de inaintasi sa nu ii faca de ras. Am ajuns in viata sa cunosc oameni de mare valoare, coordonatorul tezei mele de doctorat a incheiat viata ca academician profesor doctor honoris causa, domnul Mihai Berca, nu pot intra in amanunte ca viata celor care si-au indeplinit menirea fata de noi invatandu-ne doar trebuie sa le multumesc. Pot ca e mai simplu sa amintesc dascalii mei directi sau indirecti in artele plastice : Constantin Gavenea, Eugen Bratfanof, Stefan Stirbu, Eugeniu Barau, Gunter Forst Gasser, Adrian Pall si culmea toti cei de acolo formau in lumina unica in lume a nordului dobrogean o adevarata istorie a artei. Apogeul a fost intalnirea la distrusa gradina de vara de pe faleza cu un cochet hol de intrare cu academicienii Alexandru Ciucurencu si Ion Jalea fii ai Dobrogei ramasi in mintea ma ca sculpturile marelui fiu al Cernei si cu culorile pastelate ale tulceanului a carui mama fiind spalatoreasa in timp ce era la strabunicii mei ei se juca folosind culorile si panzele bunicii mele. Munca mamei lui a fost cu mare rost fiul ajungand un mare geniu al tarii asteia unde acum din pacate sclipesc nulitatile care sunt din nefericire « modele » noilor generatii !

Asa sa ii ajute Dumnezeu pe aia slujitori diavolesti care au tot reformat invatamantul de a ajuns ce este azi ! Poate o data cand va ajunge cutitul la osul natiei asteia va mai fi ce a fost, scoale fara aresturi in incinta, fara golanii si pornografii fara astia care ce ucid si la propriu si la figurat de am ajuns de rahat !

duminică, 8 septembrie 2024

Doamne ce frumos era!

 


Cand eram copil, de la o anumita varsta am vrut sa umblu, sa vad sa cunosc, sa aventuresc! Citeam enorm carti si reviste pentru varsta mea... Acuma mizeriile astea dau la toti si gratis ce voiam eu dar sufocant, letal. Milioane de mecle de la renumiti la VIP atatia care freaca duda dar castiga de peste tot si pentru tot aiurea si mediul e un mare exemplu. Pai cum ai tupeul sa apari ca ce esti si toci banii pe toate nenorocirile si placerile sa deschizi scoalele! Da e ghini! Mergeam in vizita cu ai mei, in special bunica si momentul tare era dulceata cu un pahar de apa aburind de raceala… Sau serbet… de casa evident ca si dulceata de cirese amare, de caise sau nuci verzi, de atatea si atatea minuni... Eu nu auzeam barfe, nu auzeam decat amintiri si lucruri bune despre tot si toate. Ma duceam la croitoreasa care avea un baiat monstruos imbracat dupa reviste care erau si atunci de pe afara cu tot ce trebuia ca cine voia sa isi croiasca ceva occidental, dar mai ales erau materiale… Femeile mai vezi acum prin filmele anilor 60, erau minunat imbracate in rochii decente care le scoteau in evidenta supletea, bustul cu tivul cam la genunchi, nu erau cu toate mizeriile modei monstruoase de azi… Nici feministe nici aiuriste, fara animalute care erau in curti in viata lor normala... necastrate si ca la mama lor, acasa!

Incepe scoala, au rachete nu caiete. Nu au profi nu au nimic. Nu toti ci aia care trabe! Asta e. Pacat de tara asta, de amintirile mele sfinte si de cei care au trait atata timp aici nemanipulati si fara miliarde de mecle care le umplu capetele si sufletele cat mai au fiecare…

joi, 5 septembrie 2024

Varza

 


Era asa sigur ca va fi varza incat romanii uitucii ziceau ca au facut varza un lucru! Acuma nu prea va mai fi! Aveam milioane de hectare irigate ca la carte, da au venit baietii care trabe si nu mai e! Ioc. Am stat cu 25% din salarii furate cu legi sa se acopere gaurile noului sistem acuma invechit si hartanit si acuma iar au uitat tabletagii tictocistii… poante cu toti handicapatii de la butoane, unii rade din Tesla altii de pe unde ii apuca foamea ca alta ceva cam greu!

E jale sa vezi capitala mazgalita de baietii dezlantuiti, acuma altara belea are trolee si a dat cu autobuzele de pamant si nu stii ce sa mai iei ca sa ajungi undeva in Buchale... Pe internet gasiti... mai tableta mai racheta... Sa vedem cum Luce luminita de la capatu tunelului, ca a mai fost un mare anternor facator de Ajax care a dat kix adus la nationala noastra... E jale uitareala nuuu la tablete ca nici la fete nu ai ce vedea decat tatuaje si fieratanii ca la fiarele de la circ care nu mai e si alea ca trabe ocrotitara. Pai ce sa vada la circ un copil, daca Fram ursul polar e acuma in Jacuzi cu gheata... Am coborat intr-o zona mai selectuta si m-a izbit la nas deci bucurie ca nu e asta rau revenit ca o starleta porno in proces cu aia cu bani ca a fost violata... deci un miros de urina... Ce sa hie, ce sa hie cu atata urologie!!??? Nu, am gandit edilul ploaie nu si-a facut datoria de mult, edilu’ soare opareste urina cainilor si pisicilor scosi la plimbareala si deci cetatene tu o furi ca trabe sa te tii de nas! Am luat 178 de la gara de nord. Intr-o baltoaca de pisat uman se vede, intr-un miros care mi-a amintit ceva citit sau auzit ca mirosul de om bate viata si la propriu si la figurat, vezi un amarat cu adidasi si haine superpurtate intr-n spatiu inchis preferabil iarna cu caldura data prin mijloacele de transport... E drept la locuri cu oameni subtiri trec masini care stropesc gropile, pardon asfaltul dar e alta lume, acuma la gara cine mai merge ca e de bonton poluanta masina proprietate, ca e autostrazi!!!

Uitati romani, bucurati de zazania din pensii unde aia care au muncit au totul taiat, aia care au statara au cate o halca de bani in plus! E totul varza dar nu uiatati ca varza e tare buna pe maini de gospodari ca altfel pute rau de tat... tare rau!