vineri, 30 iunie 2023

Cugetare

 


De 1 iulie, de Ziua Sfintilor Doctori fara arginti ma simt si eu parca sarbatorit! La USAMV in vecinatatea Salii de Sport exista aceasta ctitorie minunata! Placerea revederii caminelor, a cantinei, a drumului strabatut o perioada de studentie dimineata de la odihna la cursuri, seminarii sau laboratoare… cu miracolul slujbelor tinute cand este cazul sub bolta minunata a cerului inconjurat de verdeata, oameni si carte...

Damian a fost numele Doamnei Director de la Editura Ceres care m-a angajat dupa 3 luni de somaj, activitatea desfasurata la cateva statii de tramvai de casa… in lumea, creuzetul creatorilor de carte si chiar in mare parte agricola a fost un dar Dumnezeiesc!

Insa sarbatoarea marcheaza si o perioada trista din viata mea cand, dupa 2006, nu am primit sporul acordat de lege doctorilor in stiinte deoarece nu s-a considerat de cine trabe ca lucrarea „Studii privind importanta catinei albe (Hippophae rhamnoides L.) pentru protectia mediului si economia sanatatii umane” nu avea nimic comun cu apartenenta mea la Compartimentul de protectia mediului, securitate si sanatate in munca si suptaveghere tehnica… Asa sa le ajute Dumnezeu la pretinii de totdeauna si mai ales de atunci!

Viata ofera teme, sarbatoarea de astazi este un subiect cu doua fete un fel de Ianus. Fata minunata este a celei mai placute activitati desfasurate de mine ca angajat alaturi de cateva doamne care au tiparit cartea agricola romaneasca de inalt nivel mondial, colectia Caleidoscop si multe altele!

Si acea latura neagra a aceleiasi activitati in serviciu in care coloana infinita a lui Brancusi m-a vizat si pre mine cu cine ridica al sau cap, strange-i grumazu‘!

Viata este cum este si tot ce fac in ultimii ani prin aceasta facatura numita bloger-erie, (conferinte in China, Rusia, Germania, articole in publicatii si pe internet etc.) este poate o varianta moderna a vechilor vindecatori de demult. Oare voi apuca sa vad vindecarea noastra a oamenilor, romani mai ales, a animalelor, a naturii datorita folosirii asa cum se cade a catinei albe, a bunului simt si dreptatii…?

                                                                      Bucuresti 1 iulie 2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu