sâmbătă, 31 august 2019

Efectul benefic al rasului


Platon spunea: "Până și zeilor le plac glumele".
Începând cu secolul al XIV-lea, comunitatea medicală  recunoaște puterea vindecătoare a râsului. Cercetarea intensă asupra "terapiei prin râs" a început în momentul în care Norman Cousins a publicat un articol în Jurnalul englez de medicină în 1976. În 1979 acest articol a devenit primul capitol al cărții „Anatomia bolii”, în care menționa că în 1964 a fost diagnosticat cu boala spondylitis (inflamația acută a șirei spinării ), cu șanse 1 la 500  de recuperare. Realizând faptul că gândurile negative și atitudinea negativă pot duce la boală, el și-a dat seama că atitudinea pozitivă poate avea efect contrar. Așa că a plecat din spital și a stat într-un hotel, unde a luat doze mari de vitamina C și s-a uitat permanent la comedii și emisiuni umoristice, inclusiv gen Camera ascunsă. 10 minute de râs echivaleaza cu 2 ore de somn fără dureri. Prin asta s-a dovedit că râsul este cel mai bun medicament și a demonstrat relația dintre trup și suflet. William Fry, profesor de psihiatrie la Universitatea Stanford, subliniază că un copil la grădiniță râde în medie de 300 ori pe zi. La vârsta adultă, media scade la 17 ori pe zi. De unde această diferență? Luăm viața prea în serios? Nu ar fi cumva timpul să  învățăm să ne relaxăm? Cărțile de dezvoltare personală spun că nu încetăm să râdem pentru că îmbătrânim, ci îmbătrânim pentru că încetăm să râdem. Cele cinci simțuri ale noastre nu sunt suficiente pentru o viață ideală. Trebuie să ne folosim de cel de-al șaselea simț: simțul umorului. Umorul nu se referă numai la a spune glume, ci este un mod de a vedea viața. Putem râde de greșelile și suferința noastră. Și putem fi sinceri în legătură cu viața noastră, fără a o lua prea în serios. Beneficiile râsului sunt nenumărate. De aceea ar fi extraordinar să facem eforturi să râdem pe parcursul zilei. Și desigur, să râdem **CU oamenii, nu DE oameni. Să râdem de ce FAC oamenii, nu de ce SUNT ei**. Sa râdem nu numai ca să ne ușurăm greutățile noastre, ci să-i ajutăm și pe cei din jur să treacă mai ușor peste greutăți.
Beneficiile râsului
1. Când râzi de tine, îi dezarmezi pe cei care vor să râda de tine și eviți posibile confruntări.
2. Râsul dizolvă tensiunile, stresul, anxietatea, iritația, mania și depresia. După o repriză de râs, experimentăm o stare de bine extraordinară. Și să ne aducem aminte un lucru: dacă nu poți să râzi pe seama unui lucru, nu poți trăi cu acel lucru în viața ta.
3. Cercetările medicale au demonstrat că râsul întărește sistemul imunitar. Studiul comportamentului și al felului în care creierul afectează sistemul imunitar se numește psihoneuroimunologie. Deși încă la început, această ramură a medicinei începe să câștige teren în încercările de a înțelege relația dintre minte și corp.
4. Râsul reduce durerea prin eliberare de endorfine, care sunt mai puternice decât cantitatea echivalenta de morfină.
5. Umorul ajută la integrarea celor două emisfere ale creierului: emisfera stângă este folosită pentru descifrarea bancului, iar emisfera dreaptă interpretează dacă bancul a fost sau nu amuzant.
6. Râsul adaugă savoare vieții.
7. Simțul umorului atrage după sine mai multă productivitate, mai multă comunicare și un joc de echipă mult mai eficient.
8. Tuturor ne plac persoanele care ne fac să râdem. Cu cât împărtășești mai mult din simțul umorului, cu atât vei avea mai mulți prieteni.
9. Umorul este echilibrul pentru momentele când trecem prin greutăți.
10. Râsul este echivalent cu exercițiile fizice (în cantitate mică). E ca un masaj al tuturor organelor corpului.
11. Simțul umorului te ajută să accepți inevitabilul, să faci față provocărilor și să ieși din orice situație zâmbind.
    Ziua în care nu ai râs este o zi pierdută. Nu aștepta să te îmbolnăvești, ca să practici terapia prin râs! Începe astăzi prin a te uita la comedii, prin a citi cărți amuzante și prin a schimba glume cu membrii familiei, prietenii, colegii sau cunoștințele !
(Sursa internet)

vineri, 30 august 2019

Ioan Gyuri Pascu


Bade Ioane!
Am mers cu treburi la Baia Mare cu vagon de dormit. Impreuna cu mine in cuseta era un tip care imi parea cunoscut. Spre deosebire de noaptea alba petrecuta alta data in chin langa cuseta senatorului filolog George Pruteanu care a conferentiat cu doua pustioaice fotomodel si multa nesimtire pe distanta Bistrita-Bucuresti si cu usa deschisa ca sa nu zica lumea ceva Doamne Fereste, a fost o seara linistita, colegul de somn a stat si a mancat ceva cu prietenii care erau alaturi fara sa se auda nici Pas! Dimineata a venit conductorul sa il scoale ca urma Clujul. Pana la urma l-am intrebat de unde il cunosc. Cu modestie mi-a spus ca e membru al grupului Divertis. O data cu presedentia lui Traian Basescu urma sa fie mult mai cunoscut. Cu parere de rau mi-a zis ca nu plecasera pana atunci afara, trebuia sa plece in SUA dar o data cu Gemenii s-a prabusit si proiectul lor. Cred ca sunt singurii alaturi de Doru Octavian Dumitru care au facut niscai umor de calitate dupa 1989. Nae Lazarescu si el dus, Dumnezeu sa il odihneasca in pace, cu Vasile Muraru au mai dres busuiocul pe la noi. Mi-a placut din grupul Divertis  mult de Ioan Gyuri Pascu, om fara noroc si astampar dar plin de talent si viata. In tara tuturor nulitatilor ce a zis cu umor fin directorului de scoala de la Ulmu cum ca o sa fie celebri ca a sters el tabla pe acolo ca professor de romana a fost cam efemer. Om total, cu patima care se infiltra total in spectator, talentat si original: “Si ninja peste tine!” O amintire frumoasa, din cate stiu a ajuns in mocirla asta cu staif sa joace in "Tache, Ianche si Kadar", si piese de I. L. Caragiale, inca nu in pielea goala cum se joaca acuma in era postumana. Fiecare traieste cu ce i se ofera de Dumnezeu. Am avut parte de artisti mari, regizori, scenaristi care se razbuna acum pentru zambetul superior cu care insoteam remarca “E romanesc!” iata ca ingurgitam acum atata mizerie cu advertize mondial inclusiv in arta. Multumesc Bade Ioane pentru clipele de umor original si sanatos, pentru flacara care erai chiar asa mic dar plin de viata! Dumnezeu sa te odihneasca in pace!

Aseara la Psihologul muzical al lui Andrei Partos o emisiune maiestrit dedicata pentru ce ar fi fost sarbatorirea zilei de nastere a omului scanteie atat de talentat dar meteoric, ca Anda Calugareanu cu care eu il vad frate geaman in ale sufletului si looser-ismului romanesc in ale culturii, stiintei si oamenilor de valoare in favoarea nulitatilor si rozatorilor pentru ce era odata Romania!
Ivancenco Gabriela-aurora ti-e dor de emisiunile colegului Victor !!
Cu adevarat! Dumnezeu sa ii odihneasca in pace!

joi, 22 august 2019

Iar a furat-o poporu da’ acuma cu toporu’



Dupa isteriile cu intrebarea lui herr professor «Nu asa ca apa e uda?» amaratu’ de popor care a mai cerut ferm prin alt referendum parlament rarefiat la 300 de bucati dar a furat-o si atunci ca acuma sunt spre 600 basca plimbaretii turnatori la Bruxelles la care nici iarba Romaniei nu le place nici gura nu le tace… si asa scade ratingul si alte facaturi sofisticate si de aici tot poporu pierde… De data asta efectul tuturor minciunilor cu educatia, cu dezvoltarea si patriotismul fals, statul de drept, achizitiile paguboase de orice in afara de ce trebe unei tari normale… totul ne-a adus la ce este azi. Elitistii mananca rahaturi la tv-uri private care miros mai urat decat privatele din fundul curtilor si carciumilor de alta data, cer totul numai si numai spre paguba si distrugerea a ce a mai ramas nedevorat de emanatii anteriori… Etilistii dau cu ostromentele medicale din ce a mai ramas din spitalele desfiintate de bravii albastri la cravata si cravasa… Internetu’, bunastarea si drepturile omului chiar fiara dar cu chip de om dupa care papa bani frumosi  ong-isti, asociatii si mii de advocati basca sistemu’ care ce sa faca saracu nu poate sta indiferent la oferta baietilor foarte rai de afara si dinauntru… Inteleg ca nu sare la cap nici un aparator al referendumului lu’ herr proffesor cu nu asa ca vreti sa nu fie coruptii admistiati… Acuma guvernu’ sa dea ordonante ca oricum scrasnetele lui dom profesor si atator oripilati de Caracal care a dat si un mare om de pressa ascuns si el ceva vreme prin puscarii si pierdut in deocamdata anonimat ca nu a dat de Elodia… Criminalistica nu e nici primarie, nici professorie nici soldatu Svejk sa stea drepti la figura fioroasa a marilor conducatori ai tarii si a statului stramb de drept ! Deci ce ne mai asteapta! Un referendum ca nu ne trebuie pensii nesimtite ca tot maresc preturile baietii de baieti… cu toporu a furat-o si o fura iar poporu. Roman evident, care altul. Baietii politicieni furiosi credeau ca a fi criminalist inseamna a intra, a vedea si a pleca la cei de sus cu dosaru’ facut beton. Nu baieti ca si la educatie, ca la sanatate, ca la toate, trabe ostromente moderne care sa desluseasca si genele nu alea false amaratilor pe care le poarta amantele voastre si consilierele, alea adevarate cu consumabile scumpe si munca nu calatorii prin lume fara rezultate… Si stiinta, familii dezbinate, ca nu poti face criminalistica si sa iti iei pa de la portari la 16 fix. Ce frumos e sa aduni niste nefacatori si nestiutori de nimic sa faci pacturi, sa prevezi succesuri etc. Iar am furat-o! Dupa referendumul cu pensiile ce ne mai pregatesc baietii scrasnitori din dantura platiti cu bani grei de noi sa se ocupe cu politichia…

joi, 15 august 2019

Avem unanimitate



Toate le aveam, asta mai trebuia! Baietii atat de imbarligati in lupta pentru ciolan si ce ar mai fi ramas din Gradina Maicii Domnului ce fost-a Romania sunt ca un cor antic armonios acompaniand marea initiativa a patronatelor din turism!!! Eu am invatat ca Mihai Viteazul a platit cu viata ca a legat de glie pe sarmanii din cele trei tari surori. Acuma vitejii patroni care au dus turismul romanesc pe culmile ruinelor antice (vezi Baile Herculane), si a atator belele pentru bietul amarat care la fel ca si achizitionarea unei masini bengoase, cumpararea de rahaturi proaste dar cu sclipici e musai cu sare pe coada sa umble precum trecutii nomazi aterizati astazi si la noi si in toata Iuropa. Legarea de firma a smecherilor oberi, tali sau mai nou chelneri sau ospatari sau subrete de operete, anulata nu demult prin lege iata ca la insistentele stapanilor jupani pe care i-a nascut maicuta lor cu hoteluri si restaurante cladite inainte de popor pentru popor, fac ca la loz in plic, mai trag odata. Se vede treaba ca Dumnezeu nu doarme baietii si fetele smechere se vor lega de stapan ca arestatul cu catusele de militian. Da’ daca consumatoru’ caruia i-a placut si are dare de mana a dat un bacsis gras fiscaizat, superlegalizat iuropenizat face ceva la cateva ore urat gen toxiinfectie alimentara, chiar uscheala de pe asta lume cum se rezolva treaba fiscalizata? Asta nu se pune gustere, ciocu mic... trabe sa mirosi sa ai ochi si nas de uliu si sa fii atent altfel auoleu !!! Halal stapanire, halal tara de ciubucari care usor usor incep sa-si umple cu portretele lor faloase cu rama groasa de aur viloaiele si palaturile lasate urmasilor in urma luptei lor aprige de 30 de ani cu tara aia de dinainte, bogata si ca o gaina grasa sau uger de vaca de rasa de muls, cu legile adevarate pentru tara nu astea facute de baietii penali si antipenali laolalta (ca nu scrie pe ei sau despre ei decat de cine trebe cand trabe cui trabe) in mare armonie de data asta cu totii indiferent a cata putere o reprezinta! Halal tara halal ciubucari iuropeni antipenali! Asa sa va ajute Dumnezeu!

vineri, 9 august 2019

10 august 2019



Hai la lupta cea mare!

C-avem iar uscaciuni pe ogoare,
Pesta porcina pe gospodari ii doare.
Soarele far de ozon ne dogoare,
Inundatii, turism turbat, tunuri si iar si iar soare,
La noi politicieni-s odoare fara pudoare.
Doar alegeri au in cap si cum sa ne fure si sa ne doboare...
Cat om mai fi asa prosti Doamne oare? !

Ce ne doriti voi noua 
sa va dea Dumnezeu voua!!

marți, 6 august 2019

Interesul poarta fesu





Ce conteaza ca se alege praful. Pardon se topeste gheata! Baietii au luat mediul ca arma politica, politicienii bulgari de exemplu se bat electoral cu pesta porcina ca niste suine. Romanii le-au distrus trandafirii acuma porcii…
Baietii de baieti s-au intalnit la Paris si aiurea pentru a salva planeta! Au venit, au trancanit, si-au pus cenusa in cap si au plecat cu amintiri minunate de acolo nu privind ce ar fi realizat. Nimic tot nimic ramane, cu milioane de tone de dosare si declaratii... Era si Notre Dame in picioare si nearsa atunci.
Acuma e un cerc vicios, criminal chiar: afara un aer care fierbe, inauntru merge aparatul de aer conditionat care distruge functionand stratul de ozon si deci creste efectul de sera alaturi de mai necesara masina decat picioarele omului de azi ! Si cate si mai cate, exercitii cu arme reale etc.
Nu e un merit dar cei ca mine care au semnalat inca de acum 30 de ani aceste aspecte eu ca simplu inginer la Institutul de Economie Agrara al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice nu au apucat sa faca cercetare in lumea asta de astazi, sa fie in ONG-uri care ca un cor antic tulburator si delirant contribuie azi ca spectacolul sa mearga inainte, nu unul placut si util  omenirii ci unul dupa chipul si asemanarea celor care aduna pustimea cu miile, cu sutele de mii la scalambaieli fara noima dar cool…
Pacat. De obicei din decenta cand lumea iti spune ca esti beat, te culci. Cand vezi ce ai facut din Pamantul asta ca leader de tara, de organizatii banofage normal ar trebui sa dispari. Demisie, retragere de bun simt, sunt cai… Da de unde…



Groenlanda se topeste!!!! Sursa internet

Papusari si papusiti!



10 august este o zi minunata pentru a pune gaz pe foc in Romania atat de bulversata de papusarii de ieri, de azi si de maine… tranzitionata de 30 de ani. Inca nu transata, dar asta e mai sunt si rateuri! Au dat foc la Notre Dame si ciocu mic nici o demisie de onoare, nici demiteri!
Cosesc diferiti indivizi stranii cu zecile de americani prin scoli si biserici… Nici o demisie, nici o demitere. La noi au sarit ca ulii aia care alearga dupa ciolan si nici iarba de aici nu le place, dar nici gura otravita de ura nu le tace aici si la stapanii care-i papuseresc! Dar oare nu baietii de baieti ne-au aliniat la ce e prin lumea asta cu sclipici ametitor.
Avem acum cand se apropie si la noi o marire decenta a veniturilor parte de sute de pantofiori pusi in fata ministerelor oare « organizatorii » nu cunosc faptul ca sunt mii de copii desculti… Nu stiu ca saracia roade si creaza monstri ca si somnul ratiunii rationale, de aceea decent ar fi sa sprijine pe cei care indreapta banii spre bunastarea modesta a romanilor nu spre arme sofisticate si toate aiurelile pamantului. Asa sa ii ajute Dumnezeu pe papusarii de ieri, de azi si de maine… Si pe papusitii lor! Poate ca 8 august e mai de intrat in creiere si sange decat 10 august-ul de 1 an de la noi… Poate…

luni, 5 august 2019

Schimbarea la fata

Se praznuieste astazi de Biserica Ortodoxa Romana Schimbarea la fata a Domnului. Zi care in fiecare an aminteste credinciosilor de un moment deosebit intamplat pe muntele Tabor in care devine evidenta apartenenta Lui la Divinitate.


(Imagini de pe Internet)
Din nefericire lumea postumana aduce in prim plan schimbarea la suflet a omenirii, supertehnologizata, insensibila la ce merita sa fie apreciat si iubit, fiecare fiind  in goana sa consume sa fenteze pe cei din jur si sa ii fie eul buricul pamantului!