luni, 27 iulie 2015

Epigonii moderni

Altii care au casapit pe amarastenii pe care i-au gasit pe meleaguri departate au mai multa minte ca noi!!!

In timp ce de 25 de ani distrugem tot ce e al nostru, de putin timp umar langa umar cu „aliatii” care nu de mult ne-au lasat de izbeliste distrugem tarisoara si marisoara noastra Pontus Euxinus cu ce e mai poluant si distrugator in lume. Chiar langa stravechea cetate e un poligon gazda ospitaliera pentru arhitectii a ce e mai abject si ucigas lucru pe lume, razboiul...Cerul. Pamantul. Apa. Raul Ramul. Sunt dusmanii romanului parca innebunit si devenit mutant sub vraja zgripturoilor pamantului in timp ce acei oameni fara mama si tata care au trecut prin foc si sabie pe cei ca noi, traitori asa cum stiau si simteau ei ai acelor meleaguri stiu ce au de facut ca sa mai traiasca pe continentul lor.  
„Ziua Naţională a Copacilor a fost lansată în Australia în urmă cu aproape 20 de ani, de către orrganizaţia Planet Ark, devenind între timp cel mai mare eveniment de reîmpădurire din această ţară. În fiecare an, în luna iulie, peste 350.000 de cetăţeni australieni se întâlnesc la miile de evenimente organizate de şcoli, administraţii locale, întreprinderi private şi iniţiative comunitare. Mai mult, această zi urmează la puţină vreme după Ziua Şcolară a Copacilor, un alt eveniment naţional, în cadrul căruia 2.500 de şcoli australiene invită copiii să planteze seminţe şi copaci în grădinile şcolilor sau în apropierea acestora.
“Îi încurajăm pe locuitori şi pe vizitatori să-şi murdărească mâinile pentru a face ceva util şi durabil pentru mediu. Anul acesta, plantăm specii locale, printre care şi unele ameninţate. Familiile sunt invitate să ia acasă exemplare din aceeste specii, pentru a înlocui copacii distruşi de ciclon, astfel încât comunităţile noastre să aibă de câştigat,” arată Neil Fisher, expert în horticultură din Queensland.
Anul acesta, australienii au avut parte de 3.000 de evenimente locale de plantare de copaci, în cadrul cărora participanţii au avut parte şi de sesiuni de instruire. Diverşi specialişti le-au vorbit oamenilor despre atenţia care ar trebui acordată diverselor specii pe care le plantează, astfel încât acestea să fie potrivite condiţiilor de mediu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu