sâmbătă, 30 aprilie 2016

Invierea 2016

Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns si aici, pe scara timpului!
Trebuie sa fim mai curati, nu izolandu-ne de mizeria din jur ci selectand ce ne trebuie sufleteste si material, acceptand numai ce aduce inevitabilul, nu absorbind ca un aspirator tot ce primim.
Cu Pastele Ortodox, de cativa ani cred ca am lamurit, zic eu taina: 
Din  pacate si aici crezul e declarat de majoritatea turmei mecanic. E o poveste, un mit care incepe de Florii, a atras pe toata lumea dintotdeauna pentru ca e povestea fiecaruia. Incepe cu marire, speranta, cu aspiratii, cu constiinta valorii proprii, e vorba de un Invatator. Urmeaza pecinginea restului lumii, ura turmei maiestrit dusa la abator de vacarii nemernici nu de conducatorii de alta data cum a fost Moise... Ei bine eu sunt fascinat de miracolul luminii, acea lumina care, indiferent de ce e, este reala, (si Eminescu are o poezie), aparitia ei  se repeta anual. Asa cum pictura de pe manastiri e un material de invatat pentru toti, anul religios care are in prim plan pe Maica Domnului (4 septembrie- 15 august) este tot o lectie repetata anual..

Noi cat suntem, indiferent de cat de religiosi sau atei suntem, sa retraim drama Invatatorului Hristos, tragand invataminte, sa respectam smeriti ce de mii de ani dainuie si sa traim cand ni se arata minunea sau spectacolul LUMINII cum simtim noi ca e.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu