luni, 25 mai 2015

Scrisul drag al mamei mele

disparuta in 1980 l-am gasit in biletelele alaturate.
Azi poate apa sa mai fie apa, restul e pe riscul celor care vor sa manance ceva gustos...





TORT:
9 oua, 
80 g. cacao, 
250 g. unt, 
100 g. nuca, 
500 g. zahar, 
2 pahare apa, 
esenta de rom (nu de rrom). 
Se pune la fiert 1 pahar de apa, 1 pahar de zahar si 40 g. cacao. Se fierbe amestecandu-se in continuu 10 minute. Se da la rece apoi se aduga nuca pisata si galbenusurile cate unul. Albusurile se bat bine si se pun in compozitie invartindu-se usor. Se unge o tava si se toarna compozitia, se coace pana se desparte de margine. Crema: 1 pahar apa, 1 pahar zahar, 40 g. cacao. Se fierb sa fie ceva mai groasa. Cand s-a racit se freaca in untul batut spuma si se glazureaza.

Perisoare cascaval:
200 g. cascaval ras, 
2 albusuri batute bine: 
1 lingura faina (plina) 
Se fac perisoare si se prajesc in untdelemn.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu